Op kamp doen wij er met de leiding alles aan om het voor uw kind(eren) zo leuk mogelijk te maken. Wij, als EHBO-verantwoordelijken, staan op kamp in om de kleine en grote ongemakken van zoon- of dochterlief te verhelpen. De laatste jaren stellen wij echter vast dat kinderen op kamp vertrekken samen met enkele tochtgenoten die we liever niet mee hebben op kamp. We hebben het dan over de befaamde luisjes.

Image

Om dit een halt toe te roepen hebben we sinds enkele jaren met de leiding volgende maatregel getroffen: Kinderen horen enkele dagen voor het kamp grondig gecontroleerd te worden door de ouders op luisjes en neten. Indien het kind luizen of neten heeft moet men van thuis uit de behandeling opstarten en de shampoo meegeven op kamp zodat wij deze verder kunnen behandelen.

Wanneer we bij aankomst op kamp (kinderen worden gecontroleerd bij aankomst) merken dat een kind luisjes heeft zonder dat dit aan de leiding werd meegedeeld zien wij ons genoodzaakt zelf de behandeling op te starten en de kosten die hiermee gepaard gaan, na afloop van het kamp door te rekenen aan de ouders! Dit om luizenepidemieën binnen een groep of meerdere groepen op kamp te vermijden. We hopen met deze noodzakelijke maatregel jullie attent te maken op het belang van luizencontrole en zo het kamp en de dagen nadien voor ieder kind zo aangenaam mogelijk te maken!

In een bosrijke omgeving kan het al eens voorvallen dat een teek zich aan de huid vastzet. Tijdens het kamp controleren we de chirowietjes regelmatig op tekenbeten, maar het is aan te raden dit bij thuiskomst nog eens zorgvuldig te doen.

Daarnaast willen we graag met aandrang vragen om zeker bij de jongste 3 groepen (sloebers, speelclub en rakwi’s) medicatie die uw kind nodig heeft gedurende het kamp zeker niet in de valies te stoppen maar samen met de kids-id af te geven aan de EHBO-verantwoordelijken bij het verzamelen van de valiezen!

Alvast hartelijk bedankt
De EHBO-verantwoordelijken

 

Extra Luizenblaadjes